1 stycznia 2009

Z dniem 1 stycznia 2009 roku Dominic Brisby objął stanowisko Prezesa Zarządu Imperial Tobacco Polska S.A.

Dominic Brisby pracuje w Imperial Tobacco Group od roku 1999. Ostatnio zajmował stanowiska General Manager w Czechach i na Wyspach Kanaryjskich. Wcześniej zajmował szereg pozycji menedżerskich w centrali firmy w Wielkiej Brytanii oraz w Rosji.

Należy podkreślić, iż nowo mianowany Prezes Zarządu Imperial Tobacco Polska S.A. staje w obliczu szeregu nowych wyzwań i możliwości, jakie wiążą się z ogłoszoną w czerwcu ubiegłego roku integracją spółek Imperial Tobacco oraz Altadis. W ramach tej integracji w dniu 11 września 2008 roku pracownicy działu handlowego oraz niektórzy pracownicy działów wspierających Altadis Polska S.A. stali się pracownikami Imperial Tobacco Polska S.A. W efekcie doszło do istotnego wzmocnienia sił sprzedaży Imperial Tobacco Polska S.A., co pozwoli na zwiększenie efektywności działań na rynku, przy jednoczesnej optymalizacji kosztów.