18 marca 2011

Imperial Tobacco Polska - jednym z Top Employers Polska 2011

17 marca 2011 podczas uroczystości organizowanej przez Instytut Corporate Research Foundation (CRF) w Hotelu InterContinental w Warszawie, firma IMPERIAL TOBACCO POLSKA otrzymała Certyfikat Top Employers Polska 2011.

Anna Chudzichowska, kierownik ds. personalnych ITPL odbiera z rąk Stevena Veenendaala, CEO Instytut CRF, Certyfikat Top Employers Polska 2011 Certyfikat ten jest przyznawany wyłącznie organizacjom spełniającym najwyższe standardy w dziedzinie HRM. Instytut CRF przeprowadza obiektywne, oparte na faktach badanie, aby ustalić, czy dana organizacja spełnia wymagania, a tym samym – czy może zostać certyfikowana.
Obiektywne badanie Instytutu CRF skupia się na kluczowych czynnikach, polityce i praktyce personalnej w takich dziedzinach, jak: świadczenia podstawowe, świadczenia dodatkowe i warunki pracy, szkolenia i rozwój, rozwój kariery zawodowej oraz kultura organizacyjna firmy. Wszystkie te obszary polityki HRM są ocenione podczas badania.
Według badania przeprowadzonego przez Instytut CRF zostaliśmy uznani za jednego z najlepszych pracodawców w Polsce, osiągając najwyższe wyniki w dziedzinach takich, jak świadczenia podstawowe oraz rozwój kariery zawodowej.

Otrzymaliśmy następującą ocenę*:

KATEGORIA LICZBA GWIAZDEK
Świadczenia podstawowe 4
Świadczenia dodatkowe i warunki pracy 3,5
Szkolenia i rozwój 3,5
Rozwój kariery zawodowej 4
Kultura organizacyjna firmy 3

*Tegoroczne badanie oraz jego wyniki audytowała firma Grant Thornton.

Metodologia Top Employers została stworzona przez Instytut CRF, wyróżniający liderów w dziedzinie HRM, przywództwa i strategii. Fundacja CRF powstała w 1991 jako wspólna inicjatywa środowiska naukowego, dziennikarzy biznesowych, stowarzyszeń handlowych, badaczy oraz międzynarodowych wydawców w celu zapewnienia obiektywnej oceny oraz potwierdzenia polityki HRM. Siedziba główna Instytutu CRF, działającego w dwunastu krajach na trzech kontynentach, znajduje się w Holandii.