25 stycznia 2012

Imperial Tobacco Polska szkoli funkcjonariuszy Izby Celnej w Rzepinie

25 stycznia 2012 r. w Izbie Celnej w Rzepinie odbyło się 18. szkolenie na temat skali i źródeł przemytu wyrobów tytoniowych w Polsce, jakie dla funkcjonariuszy Izb Celnych i Policji z wydziału ds. Przestępstw Gospodarczych organizuje Imperial Tobacco Polska S.A.

W szkoleniu w Izbie Celnej w Rzepinie, osiemnastym z serii szkoleń organizowanych i prowadzonych przez Imperial Tobacco Polska od roku 2003, uczestniczyło przeszło 40 Funkcjonariuszy Służby Celnej. Szkolenie, tradycyjnie, dotyczyło skali i źródeł przemytu wyrobów tytoniowych, a także najlepszych sposobów odróżniania produktów legalnych od nielegalnych.

Imperial Tobacco Polska S.A. od wielu lat angażuje się we wspieranie Służby Celnej w całym kraju w zwalczaniu przestępczości na rynku tytoniowym. Szkolenia organizowane przez specjalistów Firmy cieszą się niesłabnącym powodzeniem, a udział w nich daje Funkcjonariuszom celnym i policyjnym zarówno bogatą wiedzę z zakresu ochrony praw własności intelektualnej, jak i znajomość najnowszych wyników badań skali i źródeł przemytu.
Problem naruszania praw własności intelektualnej, jaką są poszczególne marki papierosów oraz ich opakowania jest priorytetowy dla zarówno dla Imperial Tobacco Polska, jak i całej branży tytoniowej.

Szkolenie w Izbie Celnej w Rzepinie było osiemnastym już szkoleniem, które Imperial Tobacco prowadzi dla funkcjonariuszy Służby Celnej w całym kraju, po Przemyślu (dwukrotnie), Łodzi, Bydgoszczy, Łężeczkach, Poznaniu (dwukrotnie), Krakowie, Kielcach, Katowicach, Gdyni, Rzeszowie, Wrocławiu, Szczecinie, Białej Podlaskiej, Olsztynie i Białymstoku.