16 marca 2012

Imperial Tobacco Polska – jednym z Top Employers Polska 2012

15 marca 2012 roku podczas uroczystej Gali finałowej konkursu organizowanego przez Instytut Corporate Research Foundation (CRF) w Hotelu InterContinental w Warszawie, firma IMPERIAL TOBACCO POLSKA otrzymała Certyfikat Top Employers Polska 2012. Była to już druga edycja konkursu, w której IMPERIAL TOBACCO POLSKA wzięła udział. W roku 2011 Firma otrzymała tytuł Top Employers Polska 2011 po raz pierwszy.

Na zdj: Anna Dębicka-Rasiak, Dyrektor HR Imperial Tobacco Polska SA i David Plink, Prezes Instytutu CRF Imperial Tobacco Polska – jednym z Top Employers Polska 2012

Certyfikat Top Employers przyznawany jest wyłącznie organizacjom spełniającym najwyższe standardy w dziedzinie zarządzania zasobami ludzkimi (z ang. Human Resources Management, HRM). Instytut CRF przeprowadza obiektywne, oparte na faktach badanie, ustalając, czy dana organizacja spełnia wymagania, a tym samym – czy może zostać certyfikowana.

Badanie Instytutu CRF dotyczy takich czynników polityki i praktyki personalnej jak: świadczenia podstawowe, świadczenia dodatkowe i warunki pracy, szkolenia i rozwój, rozwój kariery zawodowej oraz kultura organizacyjna firmy.

W roku 2012 IMPERIAL TOBACCO POLSKA została ponownie uznana za jednego z najlepszych pracodawców w Polsce, osiągając wyniki wyższe niż w roku ubiegłym we wszystkich badanych dziedzinach.

Wyniki IMPERIAL TOBACCO POLSKA S.A. w roku 2012 (i 2011)*:

KATEGORIALICZBA GWIAZDEK
Świadczenia podstawowe4,5 (4)
Świadczenia dodatkowe i warunki pracy4 (3,5)
Szkolenia i rozwój4,5 (3,5)
Rozwój kariery zawodowej4,5 (4)
Kultura organizacyjna firmy4 (3)

*Badanie oraz jego wyniki audytowała firma Grant Thornton.

Metodologia Top Employers została stworzona przez Instytut CRF, wyróżniający liderów w dziedzinie HRM, przywództwa i strategii. Fundacja CRF powstała w 1991 jako wspólna inicjatywa środowiska naukowego, dziennikarzy biznesowych, stowarzyszeń handlowych, badaczy oraz międzynarodowych wydawców w celu zapewnienia obiektywnej oceny oraz potwierdzenia polityki HRM. Siedziba główna Instytutu CRF, działającego w dwunastu krajach na trzech kontynentach, znajduje się w Holandii.