1 marca 2013

Imperial Tobacco Polska – jednym z Top Employers Polska 2013

źródło: Instytut CRF źródło: Instytut CRF

28 lutego 2013 roku podczas uroczystej Gali finałowej konkursu organizowanego przez Instytut Corporate Research Foundation (CRF) w Hotelu Sofitel Victoria w Warszawie, firma IMPERIAL TOBACCO POLSKA otrzymała Certyfikat Top Employers Polska 2013. To już trzecia edycja konkursu, w którym uczestniczy IMPERIAL TOBACCO POLSKA i trzecia nagroda dla Firmy.
W roku 2011 Imperial Tobacco Polska otrzymała tytuł Top Employers Polska 2011 po raz pierwszy.
Nagrodę w imieniu Firmy odebrały: Anna Dębicka-Rasiak, Dyrektor Personalny Pionu Handlowego (pierwsza z prawej) oraz Anna Chudzichowska, Kierownik Personalny Pionu Operacyjnego Firmy.

Certyfikat Top Employers przyznawany jest wyłącznie organizacjom spełniającym najwyższe standardy w dziedzinie zarządzania zasobami ludzkimi. Instytut CRF przeprowadza obiektywne, oparte na faktach badanie, ustalając, czy dana organizacja spełnia wymagania, a tym samym – czy może zostać certyfikowana.

Badanie Instytutu CRF dotyczy takich czynników polityki i praktyki personalnej jak: świadczenia podstawowe, świadczenia dodatkowe i warunki pracy, szkolenia i rozwój, rozwój kariery zawodowej oraz zarządzanie kulturą organizacyjną firmy.

Wyniki i oceny gwiazdkowe audytu badania Top Employers Polska 2013, przeprowadzone przez firmę Grant Thornton w porównaniu z oceną ubiegłoroczną przedstawiają się następująco:

Kryteria Punktacja w 2012 Punktacja w 2013
Świadczenia podstawowe 4,5 5
Świadczenia dodatkowe i warunki pracy 4 5
Szkolenia i rozwój 4,5 5
Rozwój kariery zawodowej 4,5 4,5
Zarządzanie kulturą organizacyjną firmy 4 4

Jesteśmy dumni, że przez ostatni rok udało się nam podwyższyć aż trzy oceny – za świadczenia podstawowe, świadczenia dodatkowe i warunki pracy oraz za szkolenia i rozwój. To dowód na to, że naszą politykę personalną rozwijamy we właściwy i przemyślany sposób - mówi Anna Dębicka-Rasiak, Dyrektor Personalny.

Dla naszych pracowników to gwarancja, że pracodawca jakim jest Imperial Tobacco Polska udoskonala możliwości rozwoju oraz dba o warunki pracy wzmacniając m.innymi poprzez te działania kulturę zaangażowania – dodaje Anna Chudzichowska, Kierownik Personalny w Pionie Operacyjnym.

Metodologia Top Employers została stworzona przez Instytut CRF, wyróżniający liderów w dziedzinie HRM, przywództwa i strategii. Fundacja CRF powstała w 1991 jako wspólna inicjatywa środowiska naukowego, dziennikarzy biznesowych, stowarzyszeń handlowych, badaczy oraz międzynarodowych wydawców w celu zapewnienia obiektywnej oceny oraz potwierdzenia polityki HRM. Siedziba główna Instytutu CRF, działającego w dwunastu krajach na trzech kontynentach, znajduje się w Holandii.

Tel. 22 719 22 24; kom: 503 04 92 75