11 sierpnia 2017

Nowy Dyrektor Fabryki Imperial Tobacco Polska Manufacturing w Radomiu

Krzysztof KordNowym Dyrektorem Fabryki Imperial Tobacco Polska Manufacturing w Radomiu został mianowany Krzysztof Kord.

Krzysztof Kord rozpoczął pracę dla firmy Altadis Polska S.A. (przejętej później przez Imperial) w 2000 roku na stanowisku Skarbnika, następnie w 2008 roku awansował na stanowisko Dyrektora ds. Finansowych, a od roku 2014 pełnił funkcję Dyrektora ds. Produkcji. Od kwietnia b.r. sprawował funkcję p.o. Dyrektora Fabryki i Członka Zarządu Spółki.

Obecny awans Krzysztofa Korda jest wyrazem uznania i docenienia przez koncern Imperial Brands jego szerokich kompetencji, dotychczasowych sukcesów i wieloletniego doświadczenia w podejmowaniu kluczowych decyzji.

Krzysztof Kord jest absolwentem Wydziału Zarządzania i Marketingu Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie. Jego pasją jest jazda na rowerze MTB.

Imperial Tobacco Polska Manufacturing SA z siedzibą w Radomiu, woj. mazowieckie jest jednym z największych przedsiębiorstw w tym regionie. Imperial Tobacco Polska Manufacturing jest częścią grupy Imperial Brands PLC., z siedzibą w Bristolu, w Wielkiej Brytanii, międzynarodowego koncernu, specjalizującego się w markach tytoniowych i nietytoniowych. Podstawą działalności koncernu na terenie Polski jest produkcja i sprzedaż marek tytoniowych, obejmujących szeroki asortyment papierosów, tytoni, bibułek papierosowych oraz tubek papierosowych.

Aneta Kurowska - Siuda
Tel. 22 719 22 25; kom: 508-010-251